Тиквички, пълнени с яйца и сирене

ТИТЛА: Експерт готвач
Дата: 18.04.2018
Тиквички, пълнени с яйца и сирене
Тиквички, пълнени с яйца и сирене
 
Необходими продукти:
3 тиквички
300 г натрошено сирене
2 яйца
1 скилидка чесън
копър
сол и черен пипер на вкус
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тиквичките се разполовяват по дължина и вътрешността им се изгребва с малка лъжичка, така че да се получат лодки. Посоляват се, намазват се със зехтин, слагат се в тава и се пекат във фурна на 200 градуса.
2
През това време в тиган се загрява зехтин и в него се запържват чесънът и издълбаната вътрешност на тиквичките. Подправят се със сол, черен пипер и копър. Тиганът се дърпа настрана и сместа се прехвърля в купа, за да изстине леко. Прибавят се натрошеното сирене и разбитите яйца, и се разбърква добре.
3
Лодките от тиквички се изваждат от фурната и се пълнят със сместа. Връщат се обратно във фурната и се пекат, докато тиквичките омекнат и плънката се запече.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

11.06.2019
Страхотно и бързо хапване за горищите летни дни! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


367 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: