Тиквички бюрек

Източник: Бон Апети
Дата: 28.08.2001
Тиквички бюрек
 
Необходими продукти:
4 тиквички
250 г обезсолено сирене
3 яйца
3 с. л. нарязан копър
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. галета
1 ч. ч. олио за пържене


Начин на приготвяне:
1
Тиквички бюрек
Тиквичките се режат по дължина на филии с дебелина 1 см. Пържат се и се поставят върху салфетки, за да се отцедят от мазнината.
2
Тиквички бюрек 2
Сиренето се намачква с вилица, размесва се със ситно нарязан копър и едно яйце. Част от сместа се поставя върху филия изпържена тиквичка, затваря се с втора филия. Така се приготвят и останалите тиквички.
3
Тиквички бюрек 3
След това се овалват последователно в брашно, разбити яйца и галета. Пържат се в сгорещено олио по 2 минути от всяка страна. Могат да се поднесят със заливка от кисело мляко, чесън и копър.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.07.2015
Моят вариант е с натрошен корнфлейкс - получиха се също добре.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: