Тиквички ала пармиджана

Апетитни и изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 19.06.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 тиквички
800 г пасирани домати (от консерва)
250 г сирене „Моцарела“
150 г сирене „Пармезан“
100 мл зехтин
2 скилидки чесън
4 стръка босилек
1 ч. л. захар
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване


Начин на приготвяне:
1
Тиквички ала пармиджана
Тиквичките се измиват и се режат по дължина, посоляват се и се овалват в брашно. Пържат се, на няколко пъти, до златисто, в сгорещен зехтин общо 70 мл и се отцеждат върху кухненска хартия.
2
Тиквички ала пармиджана 2
В останалия зехтин за кратко се запържват наситнените скилидки чесън.
3
Тиквички ала пармиджана 3
Наливат се доматите, овкусява се със сол, захар и черен пипер и се готви около 15 минути на слаб огън. Накрая се поръсва с наситнения босилек.
4
Тиквички ала пармиджана 4
Моцарелата се реже натънко, а пармезанът се настъргва на ситно ренде.
5
Тиквички ала пармиджана 5
Тава се маже с доматен сос, редят се парчета от тиквичките, доматен сос, моцарела, пармезан и така, до изчерпване на продуктите.
6
Тиквички ала пармиджана 6
Завършва се с тиквички, сос и пармезан.
7
Тиквички ала пармиджана 7
Ястието се пече около 30 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
8
Тиквички ала пармиджана 8
Преди да се нареже, се оставя да се охлади за около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (10)
10.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2019
Здравей, Лилия! Може да запечете тиквичките във фурна, загрята поне на 200 градуса. Поздрави от нас!
9.
Изпрати
лично съобщение

05.08.2019
И моите ги пекох. Лесна вечеря стана.
8.
Изпрати
лично съобщение

30.07.2019
Станаха уникални, дори и не пържени! Поздравления за чудесната рецепта!
7.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2019
Ще се получи ли, ако изпека тиквичките пак с малко брашно във фурната?
6.
Изпрати
лично съобщение

27.07.2019
Страхотна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


283 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: