Тиквено блонди с шоколад

Очарова с превъзходен вкус и има пълни шансове да се превърне във вашия любимец за сезона
Източник: Бон Апети
Дата: 25.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг тиква цигулка
320 г брашно
220 г краве масло
280 г кафява захар
100 г черен шоколад
1 яйце размер L
2 ч. л. канела
1 ванилия
1/2 ч. л. сух джинджифил
1/2 ч. л. индийско орехче
1/2 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Тиквено блонди с шоколад
Тиквата се обелва и се нарязва на малки кубчета. Поставя се в тава с пергаментова хартия, поръсва се със 100 г от захарта и се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор, докато омекне – около 40 минути.
2
Тиквено блонди с шоколад 2
След това се пюрира.
3
Тиквено блонди с шоколад 3
В купа се смесват брашното, джинджифилът, индийското орехче, канелата, ванилията и солта. Пресяват се и към тях се прибавя нарязаният на парчета шоколад.
4
Тиквено блонди с шоколад 4
В друга купа се смесват и се разбиват размекнатото на стайна температура масло и захарта. Прибавят се яйцето и пюрето от тиква и се разбърква с шпатула.
5
Тиквено блонди с шоколад 5
Двете смеси се съединяват и се разбъркват добре със силиконова лъжица.
6
Тиквено блонди с шоколад 6
Тестото се изсипва във форма за печене върху силиконов килим (или намокрена пергаментова хартия). Покрива се с фолио за свежо съхранение и се заглажда, след което фолиото се отстранява.
7
Тиквено блонди с шоколад 7
Тиквеното блонди се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна с вентилатор за около 30 минути. След това се охлажда и се нарязва на квадрати.
Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

26.10.2023
На вкус е като един огромен шоколад, но може да замести и традиционния тиквеник, благодаря!
14.
Изпрати
лично съобщение

12.01.2021
Одобрен е от децата, които по принцип не обичат тиква.
13.
Изпрати
лично съобщение

19.09.2016
Невероятен е и дано ми донесе късмет!
12.
Изпрати
лично съобщение

17.03.2015
Много вкусно стана, аз сложих по-малко захар, защото ползвах бял шоколад, но мисля, че дори и с черен пак ще стане вкусно с по-малко захар. Мисля дори и ядки да добавя следващия път!
11.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2014
Вкусно с аромат на канела :) Напомня за Коледа :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


247 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: