Тиквеник

Източник: Силвия Маркова
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 04.01.2015
Тиквеник
 
Необходими продукти:
1 пакет кори
600 г тиква „Цигулка“
2 ч. л. канела
1 ванилия
200 г смлени орехи
12-15 с. л. захар
4 с. л. олио (+ 5-6 с. л. за намазване)
50 г пудра захар


Начин на приготвяне:
1
Тиквеник
Настърганата тиква се изсипва в сгорещеното олио и се пържи 10 минути, заедно със захарта, орехите, канелата и ванилията.
2
Тиквеник 2
Вземат се по два листа от корите, намазват се с олио, поставя се от плънката и се навива на руло и така, докато свършат корите.
3
Тиквеник 3
Нареждат се в намазнена тава, режат се на парчета, отново се намазняват отгоре и се пекат 35 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
4
Тиквеник 4
Тиквеникът се поръсва с пудра захар, докато е още горещ.
Добър апетит!
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

09.12.2015
Приготвих без канела,ванилия и пудра захар и пеках около 30 мин на 180 градуса,след това докато още беше горещ сиропирах леко,получи се много ароматен и вкусен десерт :)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.01.2015
Обожавам тиквеник,това е една от любимите ми рецепти
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


271 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: