Тиквени тригуни

Вкусен тиквеник с точени кори
Източник: Георги Корчев
ТИТЛА: Чирак
Дата: 30.11.2015
Тиквени тригуни
Тиквени тригуни
Тиквени тригуни
Тиквени тригуни
Тиквени тригуни
 
Необходими продукти:
1 пакет точени кори (400 г, около 14 бр. кори)
700 г тиква
200 г орехи (счукани или нарязани)
15-16 с. л. захар
1 с. л. канела
12-15 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Тиквата се почиства. Настъргва се на едро ренде. Разделя се на 2-3 части и всяка част се запържва за 2-3 минути в 3 с. л. сгорещено олио. Запържената тиква се оставя да изстине напълно. Това се прави за да не се разтвори веднага захарта още при разбъркването на плънката.
2
Към изстиналата тиква се добавят захарта, канелата и орехите, и се разбърква добре.


3
Върху средната част на всяка кора се разстила една препълнена лъжица от тиквената смес. Крайните части се загъват навътре и получената лента внимателно се сгъва, както е показано на една от снимките.
4
Така оформените триъгълници се подреждат в намазнена с 3-4 с. л. олио тава.
5
Подредените тригуни се намазват добре от всички страни с последните 3-4 с. л. олио и се пекат на 200 градуса, до златисто.

6
Готовите тригуни се изваждат от фурната и веднага обилно се напръскват с ръка със студена вода, след което се покриват с кърпа за 15-20 минути.
По желание, тригуните може да се поръсят с пудра захар.

Добър апетит!


Съвет:
Тъй като различните производители слагат различен брой кори в пакетите с готови точени кори, е добре, преди да започнете „сгъването“, да преброите с колко кори разполагате, за да разпределите плънката равномерно.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: