Тиквени хлебчета с медено масло

Пухкави, златисти, изкусителни
Източник: Бон Апети
Дата: 23.10.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г брашно
400 г тиква (сорт „Цигулка“)
100 г захар (+ за поръсване)
70 г краве масло
30 г сурови орехи (пекан)
50 мл прясно мляко
2 яйца
1 пакетче суха мая
1/2 ч. л. сол

за меденото масло:
150 г краве масло (меко)
90 г мед
1/2 ч. л. канела


Начин на приготвяне:
1
Тиквени хлебчета с медено масло
Тиквата се обелва, почиства се и се нарязва на малки кубчета. Готви се на пара, докато омекне, охлажда се и се пюрира, трябва да се получи 260 г пюре.
2
Тиквени хлебчета с медено масло 2
Брашното се смесва със солта и 1 яйце. Налива се и разтворената в затопленото мляко мая.
3
Тиквени хлебчета с медено масло 3
Прибавят се захарта, разтопеното масло и тиквеното пюре.
4
Тиквени хлебчета с медено масло 4
Замесва се меко и еластично тесто.
5
Тиквени хлебчета с медено масло 5
Оставя се да втаса, след което се разделя на 12 части, от които се оформят топки и леко се сплескват.
6
Тиквени хлебчета с медено масло 6
Топките се завързват с готварски конец кръстосано, но не стегнато, трябва да заприличат на тикви и се оставят, тестото да втаса повторно.
7
Тиквени хлебчета с медено масло 7
След това се притискат леко в средата и се мажат с разбито яйце.
8
Тиквени хлебчета с медено масло 8
В средата на всяка топка се слага парче орех, като дръжка на тиква.
9
Тиквени хлебчета с медено масло 9
Поръсват се със захар и се пекат около 17 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлаждат се.
10
Тиквени хлебчета с медено масло 10
Маслото се разбива с миксер много добре, разбърква се с меда и се овкусява с канелата.
11
Тиквени хлебчета с медено масло 11
Тиквените хлебчета се поднасят с меденото масло.
Подобни рецепти:
Коментари (15)
15.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2023
Здравей, Карамел! Не се сервират с конеца - той е нужен, за да се оформят хлебчетата като тиква. Маха се, след като се опекат. Поздрави от нас!
14.
Изпрати
лично съобщение

04.11.2023
Не откривам стъпката премахване на конеца, с конецът ли се сервират? Защото обикновено това не се прави или е заради Хелоуин?
13.
Изпрати
лично съобщение

25.10.2019
Много хубава рецепта но не се споменава колко време трябва да втасва тестото?
12.
Изпрати
лично съобщение

05.01.2019
Савка Борисова, по-късно горе в коментарите съм уточнила, че АЗ съм сложила 400гр. обелена и почистена тиква! :)
11.
Изпрати
лично съобщение

01.01.2019
Невероятна презентация и уникално вкусно! Аз лично не ги поръсих със захар накрая, за да не са сладки.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


132 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: