Тиквени бисквити със златисто-маслена глазура

Източник: Бон Апети
Дата: 18.02.2004
Тиквени бисквити със златисто-маслена глазура
 
Необходими продукти:
1 яйце
300 г тиква
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. кафява захар (бяла захар)
100 г маргарин
1 шепа стафиди
2-3 с. л. смлени орехови ядки
1 ванилия
1 ч. л. бакпулвер
1/2 ч. л. сода бикарбонат
1/4 ч. л. канела
2 щипки индийско орехче
2 ч. ч. пудра захар
3-4 с. л. прясно мляко
3 с. л. краве масло
4-5 капки ванилова есенция


Начин на приготвяне:
1
Тиквени бисквити със златисто-маслена глазура
Тиквата се обелва, нарязва се на еднакви парчета, залива се с 1 к. ч. вода и се захлупва. Вари се на пълна мощност в микровълнова фурна 10-12 минути. В случай че се използва обикновена тенджера, необходимо е да се изчака до пълното омекване на тиквата. Пюрира се и се охлажда.
2
Тиквени бисквити със златисто-маслена глазура 2
Маргаринът се разбърква с миксер или вилица, за да се размекне. Към него се прибавят разбърканото с бакпулвер брашно и захарта и се овкусява с подправките. Бърка се с миксер, докато напълно се смесят, и се слагат хлебната сода, ядките, накълцаните стафиди и изстиналата и пюрирана тиква. Разбърква се с дървена лъжица, докато сместа се хомогенизира и се получи гъсто лепкаво тесто.
3
Тиквени бисквити със златисто-маслена глазура 3
В предварително намаслена тава с помощта на лъжица от тестото се оформят кръгли бисквити. Нужно е между бисквитите да има поне 2-3 пръста разстояние. Пекат се за 10-12 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса, изваждат се и се изчаква да се охлядят.
4
Тиквени бисквити със златисто-маслена глазура 4
Глазурата се приготвя, като в малка тенджерка се разтопява маслото и се изчаква леко да покафенее. Прибавя се пудрата захар, разбърква се и се сипват млякото и ванилията. Отстранява се от котлона и се бърка, докато се получи плътна течност.
5
Тиквени бисквити със златисто-маслена глазура 5
Охладените бисквитки се покриват с глазурата.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: