Тиквен фъдж

(Меки бонбони)
Източник: Бон Апети
Дата: 16.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
250 г тиква тип "Цигулка"
200 г масло
50 г сурови орехови ядки
3 ч. ч. захар
1 ч. ч. прясно мляко
3 с. л. глюкоза
1/2 ч. л. канела
1/4 ч. л. сол
1 щипка индийско орехче
1 капсула ванилова есенция (2 пакетчета на прах)
кокосови стърготини за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Тиквен фъдж
Тиквата се почиства, нарязва се на парчета, обелва се и се сварява. След това водата се отцежда, а тиквата се пюрира. Посолява се и се поръсва със захар.
2
Тиквен фъдж 2
В пюрираната тиква се налива прясното мляко, добавя се глюкозата и се оставя да кипне, като се бърка енергично. Ври 40-45 минути на тих огън, след това с лъжичка се взима малко и се потапя в леденостудена вода - ако стане мека топчица, сместа е готова.
3
Тиквен фъдж 3
Ароматизира се с ванилова есенция, канела и индийско орехче. Добавя се маслото и се разбърква, докато се поеме. Когато се получи ронлива смес, се добавят смлените орехи.
4
Тиквен фъдж 4
Оставя се да се охлади леко за 4-5 минути. След това се прехвърля в малка намазнена йенска тава и се разпределя добре, като се притиска с шпатула. Оставя се да се охлади напълно в хладилник за 2-3 часа.
5
Тиквен фъдж 5
Охладеният десерт се нарязва на малки кубчета, поръсва се с кокосови стърготини и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


205 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: