Тигрови скариди с чесън, сметанов сос и копър

Източник: Бон Апети
Дата: 03.06.2010
Тигрови скариди с чесън, сметанов сос и копър
 
Необходими продукти:
8 скариди (почистени)
200 мл готварска сметана
2 скилидки чесън
5 стръка копър
50 мл бяло вино
сокът от 1/2 лимон
1 франзела
1 с. л. зехтин за пържене
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Ако скаридите са замразени, се размразяват в студена вода. Отцеждат се добре.
2
В горещия зехтин се запържва обеленият и нарязан наедро чесън. За по няколко секунди се запържват (зачервяват) филийките франзела и се оставят на топло. Може и леко да се препекат на фурна.
3
В същия зехтин и при разбъркване се запържват леко скаридите. Добавя се виното – необходими са около 3 минути, докато се зачервят и добият кулинарна готовност.
4
В същия тиган се сипват сметаната, нарязаните наситно 4 стръка копър и сокът от лимона. Посолява се и се бърка не повече от 1 минута.
5
При сервиране скаридите се поднасят върху соса, украсени с накъсания наедро останал копър, а отстрани се подреждат филийките франзела.

 

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: