Тиан по провансалски с агнешко

Ястие, което много напомня на нашия реден гювеч
Източник: Бон Апети
Дата: 09.09.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1,5 кг агнешка плешка
2 големи домата
3 тиквички
2 средно големи патладжана
1 глава лук
2 скилидки чесън
50 мл зехтин
1/4 връзка магданоз
1 дафинов лист
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Тиан по провансалски с агнешко
Плешката се обезкостява и костите се запазват за супа. Месото се нарязва на кубчета и се овкусява със сол и черен пипер.
2
Тиан по провансалски с агнешко 2
Лукът се обелва и се нарязва на полумесеци. Чесънът се наситнява. Доматите, тиквичките и патладжана се нарязват на дебели шайби. Патладжаните може да се посолят и да се изчака да се отцеди горчивият сок.
3
Тиан по провансалски с агнешко 3
На дъното на глинен съд (гювеч) се слагат чесънът, лукът, мащерката и дафиновият лист. Отгоре се слага месото.
4
Тиан по провансалски с агнешко 4
Идва ред на тиквичките, сол и пипер, патладжани, сол и пипер, домати, сол и пипер. Полива се със зехтина.
5
Тиан по провансалски с агнешко 5
Похлупва се и се слага във фурната. Тя се включва на 180 градуса, с вентилатор. Ястието се пече за 2 часа и 30 минути с капак и 1 час – без.
6
Тиан по провансалски с агнешко 6
Разпределя се в чинии и се поръсва с наситнения магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

09.06.2015
Не ми допадна, не бих го готвила отново.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: