Тевиъдейлски пай

Гост: Веселина Петракиева, водещ в "Дарик" радио
Източник: Бон Апети
Дата: 25.09.2004
Тевиъдейлски пай
 
Необходими продукти:
250 г набухващо брашно
30 г царевично брашно
50-60 мл прясно мляко
100 г маргарин
400 г телешка кайма
1 глава кромид лук
1 с. л. сос “Уорчестър”
1 кубче телешки бульон


Начин на приготвяне:
1
Тевиъдейлски пай
В дълбока купа се смесват брашното, нишестето и маргаринът, налива се прясното мляко. Меси се за кратко и се оставя да почине в хладилник.
2
Тевиъдейлски пай 2
Тестото се разточва до размера на кръг с диаметъра на тавата.
3
Тевиъдейлски пай 3
В дълбок тиган се загрява олиото. Каймата са запържва, като се мачка с решетъчна лъжица, така че да се раздели на малки гранулки.
4
Тевиъдейлски пай 4
Лукът се нарязва наситно и се прибавя към леко запържената кайма. Добавят се сосът “Уорчестър”, стритото кубче бульон и 100 мл вода. Задушава се 10 минути, докато остане на мазнина. Прехвърля се в подходяща тава.
5
Тевиъдейлски пай 5
Готовата кайма се покрива с тестения блат. Пече се в предварително загрята на 180-200 градуса фурна около 30 минути.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


125 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: