Тестени рулца с кайма и лук

Пържени, вкусни и засищати тестени рулца
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 14.12.2024
Тестени рулца с кайма и лук
 
Необходими продукти:
за плънката:
1 с.л. (15 г) масло
1 скилидка чесън
1 глава лук
300-350 г кайма
1 морков (по желание)
сол на вкус
1 ч.л. черен пипер
1 с.л. соев сос
1 с.л. кетчуп

за тестото:
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. захар
1 ч.л. сол
1 яйце
310 мл вода
110 г масло+ за пържене
100 мл олио


Начин на приготвяне:
1
В тигана сложете олиото и когато се загрее, добавете маслото да се разтопи на среден огън.
2
Запържете наситнения чесън за 30 секунди, добавете нарязания на ситно лук да се запържи около 1-2 минути, след което добавете настъргания морков да се запържи за около 3 минути.
3
Добавете каймата и разбърквайте хубаво, овкусете със сол и черен пипер на вкус и не забравяйте да сложите малко соев сос и кетчуп. Оставяте сместа да къкри за 4-5 минути.
4
Пресейте брашното в купа. Добавете захарта и солта, и разбъркайте с бъркалка за яйца. Сложете яйцето и добавете водата постепенно. Не слагайте цялата вода наведнъж, защото в противен случай ще се появат бучки. Сложете разтопеното масло и хубаво разбъркайте. В отделна купа отделете малко от течната смес.
5
Загрейте малко масло в тигана, поставете около един черпак от сместа и разлейте по цялата основа на тигана. Гответе на средна степен. Запържете за около 45/50 секунди, докато горната част стегне. След това обърнете и запържете отново.
6
На всяко парче тесто сложете по 2 с.л. от плънката, намажете краищата с останалата течна смес и завийте на руло. В дълбок тиган, загрейте олиото на умерена температура. Пържете от двете страни до златисто.

Съвет:
Ако искате повече рулца можете да увеличите продуктите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: