Терланска винена супа

Австрийска рецепта за супа с пиле, плодове и зеленчуци
Източник: Бон Апети
Дата: 13.01.2012
Терланска винена супа
 
Необходими продукти:
за бульона:
Фенера и крилата от 1 пиле
100 г моркови
100 г глава целина
100 г праз
250 мл бяло вино
5 зърна пипер меланж
1 дафинов лист
1 връзка магданоз
сол на вкус

за супата:
1 ябълка (200 г)
100 г пресен лук
350 мл животинска сметана
400 мл бяло вино
1 с. л. лимонов сок
1 с. л. захар
1 ч. л. канела
3 с. л. нишесте
индийско орехче на вкус


Начин на приготвяне:
1
Терланска винена супа

Месото се залива с 3 л вода, подправя се със сол и зърната пипер меланж, дафиновият лист и връзката магданоз, вързана с конец. Налива се виното за бульона и се прибавят почистените и нарязани наедро целина, моркови и праз. Оставя се да заври.  При средна температура се вари час, час и половина (без капак), като от време на време се отпенва.


2
Терланска винена супа 2

Готовият бульон се прецежда и от него се отмерват 850 мл. Фенерът, крилата и зеленчуците се изхвърлят.


3
Терланска винена супа 3

Ябълката се обелва, нарязва се на четвъртини, почиства се о тсемките, нарязва се на кубчета и се разбърква с лимонов сок.


4
Терланска винена супа 4

Пресният лук се почиства и се нарязва по диагонал на тънки ивици.


5
Терланска винена супа 5

В тенджерата към готовия бульон се прибавят виното за супата и 250 мл от сметаната. Оставя се да ври за 20 минути на огъня. Останалата сметана се разбива.


6
Терланска винена супа 6

Супата се подправя с индийско орехче, захарта и канелата. Нишестето се разбърква с малко вода и с него се сгъстява бульона. Малко преди сервиране в супата се слагат ябълката и пресният лук и се поднася гарнирана с разбитата сметана.

 


 


Съвет: Най-подходящите вина за тази супа са от сортовете сухо "Пино бланк" и "Гевюрц траминер".

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


179 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: