Терияки „Сърф енд търф” със салца

Австралийска рецепта със скариди и стек
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.02.2014
Терияки „Сърф енд търф” със салца
 
Необходими продукти:
за скаридите и стека:
4 с.л. Кикоман Терияки марината
сок от лайм
2 с.л. слънчогледово олио, плюс допълнително за пържене
4 малки бутчета или пържоли от говеждо филе
12 големи сурови обелени скариди, с главите и опашкит

Салца:
1 резен диня, изчистен от семките и кората
1/4 краставица, разрязана на две
1 глава червен лук, обелен и нарязан
75 г сладка царевица
1/2 зелено чили, изчистено и нарязано
1 с.л. Кикоман соев сос лайт
3 с.л. оцет от бяло вино
2 ч.л. нарязан пресен риган


Начин на приготвяне:
1
1. За „сърф енд търф”- разбъркайте терияки маринатата, сока от лайм и олиото. Като използвате отделни съдове, залейте на половина стековете и скаридите. Похлупете и оставете в хладилника за час.

2. За салцата, нарежете на кубчета динята и краставицата и смесете с лука, царевицата и чилито. Разбъркайте със соевия сос и оцета, после поръсете с риган.

3. Нагорещете тиган, като предварително го намазните, ако прецените. Запържете стековете за 5 минути или докато станат по вкуса ви, като ги обърнете еднократно. Отстранете ги от котлона и ги поддържайте топли.

4. Изчистете тигана, добавете още олио, ако има нужда, и запържете скаридите за около 1-2 минути на всяка страна, докато станат розови. Махнете от тигана, изсипете в останалата марината, и ги оставете да поврат 30 секунди, преди да залеете стековете и скаридите. Сервирайте заедно със салцата.

Съвет:
Стековете могат да се мариноват по-дълго време, но скаридите мариновайте само 1 час, тъй като сокът от лайм ще изгори деликатното месо.

Варианти:
Пилешки гърди, агнешки стекове и свински филета могат да се готвят по същия начин, като „сърф енд търф”, както и сьомга, бяла риба и риба монах.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


195 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: