Терияки ребърца на барбекю

Американско-японска рецепта
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.02.2014
Терияки ребърца на барбекю
 
Необходими продукти:
900 г свински ребра
4 глави чесън, обелени и смачкани
2.5 см пресен джинджифил, обелен и настърган
2 с.л. кетчуп
4 с.л. Кикоман Терияки марината
2 с.л. олио

Тиква:
около 675 г тиква
1 с.л. лимонов сок
2 с.л. чист мед или кленов сироп
2 с.л. слънчогледово олио
2 с.л. Кикоман соев сос

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
1. Предишният ден направете маринатата и залейте ребърцата с нея, докато не се потопят целите. Покрийте с фолио и оставете в хладилника да пренощува.

2. За да приготвите тиквата, обелете я, изчистете я от семките и нарежете вътрешността й на 2 см. парчета. Смесете всички останали съставки и ги изсипете заедно с тиквата в огнеупорен съд.

3. Загрейте фурната до 190 градуса. Отцедете ребърцата от маринатата и печете 20 минути.

4. Сложете тиквата на долното ниво на фурната под ребърцата за около 10 минути. Махнете ребърцата, преместете тиквата на горното ниво и печете още 10 минути.

5. Междувременно намажете ребърцата с останалата част от маринатата и преместете на грила или барбекюто за още 10 минути, като ги обръщате от време на време. Сервирайте с тиквата и салата.

Варианти:
Можете да използвате сладък картоф вместо тиква. Ако предпочитате, смачкайте изпечената тиква преди да я поднесете.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: