Терин с патладжани

Източник: Бон Апети
Дата: 18.06.2002
Терин с патладжани
 
Необходими продукти:
4 патладжана
3 тиквички
3 домата
3 скилидки чесън
2 глави лук
1 червена чушка
1 зелена чушка
3 с. л. олио


Начин на приготвяне:
1
Терин с патладжани
Патладжаните се обелват на ивички (обелките се запазват), посоляват се и се отцеждат от горчивия сок. Заливат се с малко олио и се пекат 30-40 минути в силно загрята фурна при температура 200 градуса.
2
Терин с патладжани 2
Лукът, тиквичките и чушките се нарязват на едри кубчета, доматите и чесънът – надребно.
3
Терин с патладжани 3
В загрято олио се пържи първо лукът, после чушките и накрая тиквичките. Задушават се 5 минути на тих огън.
4
Терин с патладжани 4
Прибавят се доматите, чесънът и нарязаните на кубчета изпечени патладжани. За да се уплътни сместа, се натрошават 2 филии хляб. Посолява се и се оттегля от котлона.
5
Терин с патладжани 5
Форма за кекс се покрива с намаслена хартия за печене. Обелките от патладжаните се подреждат на дъното и по стените. Зеленчуковата смес се изсипва внимателно, повърхността се изравнява.
6
Терин с патладжани 6
Пече се на водна баня при температура 180 градуса 30-40 минути. След това внимателно се изважда върху плато, с много остър нож се нарязва на филии и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


175 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: