Терин с кайма и бекон

Вкусно руло от кайма и спанак, в кожух от ивици бекон
Източник: Бон Апети
Дата: 18.01.2012
Терин с кайма и бекон
 
Необходими продукти:
1 кг телешка кайма
8 ленти бекон
100 г спанак
4 яйца
75 г овесени трици
1 глава лук
2 скилидки чесън
1 с. л. зехтин
5 с. л. кетчуп
2 с. л. горчица
1 с. л. кафява захар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Терин с кайма и бекон

Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в сгорещения зехтин, докато станат прозрачни. 

 


2
Терин с кайма и бекон 2

Спанакът се почиства и се слага при зеленчуците. Разбърква се за няколко минути, колкото да омекне.

 


3
Терин с кайма и бекон 3

Съдът се сваля от котлона и в него се прибавят каймата, горчицата, кетчупът, триците, яйцата, захарта, сол и черен пипер. Разбърква се хубаво. 

 


4
Терин с кайма и бекон 4

Сместа се изсипва във форма терин и отгоре се покрива с лентите бекон.

 


5
Терин с кайма и бекон 5

Завива се с алуминиево фолио и се пече в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор, за 45 минути. 15 минути преди да е готово ястието, фолиото се отстранява, за да се получи хрупкава коричка.

 


6
Терин с кайма и бекон 6

Изважда се от фурната, оставя се да почине за няколко минути и се нарязва на парчета. 

 


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Това е много вкусно.Семейството го одобри.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: