Терин от пуешко с моцарела

Разкошно месно руло, подходящо за празничен обяд
Източник: Бон Апети
Дата: 27.03.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г месо от пуешки бут
500 г пуешки гърди
250 г сирене „Моцарела“
150 г почистен спанак
1 яйце
2 глави червен лук
2 филии бял хляб
4 стръка мащерка
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус

за соса:
200 г заквасена сметана
100 г кисели краставички
1 ч. л. хрян от буркан


Начин на приготвяне:
1
Терин от пуешко с моцарела
Пуешкото месо се смила с месомелачка.
2
Терин от пуешко с моцарела 2
Лукът се реже на полумесеци и се запържва в половината от зехтина с малко сол, докато започне да се карамелизира.
3
Терин от пуешко с моцарела 3
Спанакът се накълцва.
4
Терин от пуешко с моцарела 4
Хлябът се накисва в студена вода и след това се отцежда.
5
Терин от пуешко с моцарела 5
Смляното месо се смесва с хляба, листенцата мащерка, спанака, яйцето, сол и черен пипер на вкус.
6
Терин от пуешко с моцарела 6
Прибавят се лукът и останалият зехтин, и се разбърква добре.
7
Терин от пуешко с моцарела 7
Форма терин се покрива с намокрена пергаментова хартия, в нея се слага половината от каймата и се заравнява.
8
Терин от пуешко с моцарела 8
Отгоре се разпределя накъсаната моцарела, покрива се с останалата кайма и се заглажда добре.
9
Терин от пуешко с моцарела 9
Пече се около 50 минути в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор. Охлажда се леко и се изважда от формата.
10
Терин от пуешко с моцарела 10
Киселите краставички за соса се накълцват и се смесват със заквасената сметана и хряна.
11
Терин от пуешко с моцарела 11
Теринът се реже и се сервира със соса.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

22.08.2017
Много сполучлива рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


105 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: