Терин от малини и шоколад

Този терин е част от десертите, с които Елица Божинова спечели бронзов медал в Истанбул. В него класическите традиции отстъпват място на арт комбинациите.
Източник: Бон Апети
Дата: 16.06.2010
Терин от малини и шоколад
 
Необходими продукти:
300 г малини
100 мл вода
25 г мед
25 мл бяло вино
10 г желатин
плочка шоколад (правоъгълна)
шоколадова пура


Начин на приготвяне:
1
Водата, медът и бялото вино се оставят да заврат и към тях се прибавя предварително накиснатият в студена вода и след това разтопен желатин.
2
Разбърква се и се оставя малко да поври, докато сместа се избистри.
3
Оставя се да стегне, след това се подреждат малините. Налива се останалото желе и отново се оставя да стегне.
4
Готовият терин се изважда от формата и се поставя върху плочката шоколад. Сервира се украсен с шоколадовата пура.
 
 
Съвет:
Когато желето се налива във формата, трябва да се остави да стегне, защото, ако се сипе наведнъж, малините ще изплуват отгоре.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: