Терин от грейпфрут със сос от чай "Ъръл Грей"

"Ъръл Грей" е названието на популярен вид черен чай с масло от бергамот
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
300 мл сок от червен грейпфрут
филетата от 1 грейпфрут
кората от 1 портокал
1 пакетче желатин
100-120 г захар
100 мл фреш от портокал
400 мл фреш от грейпфрут
3-4 с. л. захар
3-4 с. л. чай
20 г неподсладен ябълков пектин
листа прясна мента


Начин на приготвяне:
1
Терин от грейпфрут със сос от чай \
Сокът от червен грейпфрут (300 мл) се налива в тенджера, поръсва се с 3-4 с. л. захар и се кипва.
2
Терин от грейпфрут със сос от чай \
След това се оттегля от котлона, сипват се чаят и пектинът и се разбърква, докато пектинът набъбне.
3
Терин от грейпфрут със сос от чай \
Готовият сос се прецежда през фина цедка и се оставя да изстине.
4
Терин от грейпфрут със сос от чай \
Желатинът се залива с вода, разбърква се и се изчаква да набъбне.
5
Терин от грейпфрут със сос от чай \
Фрешът от портокал се разбърква със захарта и се загрява, докато тя се разтвори.
6
Терин от грейпфрут със сос от чай \
Сместа се охлажда до температура 36-38 градуса, връща се на слаб огън и към нея се добавят желатинът и портокаловите корички.
7
Терин от грейпфрут със сос от чай \
Разбърква се внимателно, докато желатинът се разтопи (но без да кипва), след което с бъркане се налива фрешът от грейпфрут.
8
Терин от грейпфрут със сос от чай \
Във формички за мъфин се поставят по листенце прясна мента и няколко парченца грейпфрут. Сипва се сместа за терина и десертът се оставя да стегне в хладилник.
9
Терин от грейпфрут със сос от чай \
При сервиране теринът се полива със соса и се декорира с ивички портокалова кора и листа мента.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: