Темпура за зеленчуци и риба

Японската панировка темпура е по-лека, прозрачна и светла.
Източник: Бон Апети
Дата: 25.07.2011
Темпура за зеленчуци и риба
 
Необходими продукти:
2 филета от риба тилапия
1 тиквичка
2 моркова
2 червени чушки
сол и черен пипер на вкус
олио за пържене

за темпурата:
100 г брашно
100 г нишесте
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Темпура за зеленчуци и риба

Брашното и нишестето се смесват в купа.


2
Темпура за зеленчуци и риба 2

Наливат се около 200 мл вода, посолява се, прибавят се 6–7 кубчета лед и се разбърква. 


3
Темпура за зеленчуци и риба 3

Филетата от риба се овкусяват със сол и черен пипер и се нарязват на ленти.


4
Темпура за зеленчуци и риба 4

Тиквичката, морковите и чушките се нарязват на ленти. 


5
Темпура за зеленчуци и риба 5

Зеленчуците се потапят в темпурата и се пържт последователно в силно сгорещено олио на маслена баня за кратко. Изваждат се върху кухненска хартия, за да сте отцеди излишната мазнина.


6
Темпура за зеленчуци и риба 6

По същия начин се пържи и рибата и се поставя върху кухненска хартия. 


 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


104 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: