Телешко задушено със зеленчуци

Рецепта от книгата "Как да се храним: При сърдечно-съдови заболявания"
Източник: Бон Апети
Дата: 08.10.2008
Телешко задушено със зеленчуци
 
Необходими продукти:
500 г телешко месо
120 г домати
60 г олио
40 г кромид лук
40 г моркови
12 г брашно
6 г сол


Начин на приготвяне:
1
Телешко задушено със зеленчуци
Телешкият шол се нарязва и се посолява, след което се задушава в загрято олио и малко вода около 25 минути.
2
Телешко задушено със зеленчуци 2
Лукът и морковите се нарязват наситно, а доматите - на по-едри парчета, след което се прибавят към месото и се долива вряла вода.
3
Телешко задушено със зеленчуци 3
Вари се до омекване на зеленчуците, прибавя се разтворено в малко вода брашно и се разбърква.
4
Телешко задушено със зеленчуци 4
Месото се изважда, сосът се изчаква да заври, пюрира се и с него се залива телешкото.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2014
Реших на сготвя това за вечеря. Нямах телешко, а само свинско и реших да пробвам дали ще се получи. Стана превъзходно. Следващият път ще пробвам с телешко, сигурно ще е още по-вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: