Телешко задушено по кубински (ропа виеха)

Пищно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 13.01.2017

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешки фланк стек
400 г домати на кубчета (от консерва)
150 г зелени маслини (без костилки)
100 г пушен бекон
30 г каперси
500 мл телешки бульон
150 мл бяло вино
30 мл бял винен оцет
4 скилидки чесън
2 печени червени чушки
1 червена калифорнийска чушка
1 зелена калифорнийска чушка
1 глава лук
2 дафинови листа
2 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. пушен червен пипер
1 ч. л. кимион
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. суха мащерка
сол и черен пипер на вкус
магданоз за поръсване

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Телешко задушено по кубински (ропа виеха)
Телешкото се реже на три парчета. Овкусява се със сол и черен пипер.
2
Телешко задушено по кубински (ропа виеха) 2
Беконът се нарязва на кубчета и се запича в сгорещен съд с дебело дъно. Щом стане златист и пусне мазнината си, се изважда.
3
Телешко задушено по кубински (ропа виеха) 3
Месото се запържва в отделилата се от бекона мазнина, от двете страни, до златисто.
4
Телешко задушено по кубински (ропа виеха) 4
Изважда се, а на негово място се слагат нарязаните на ивички лук, червена и зелена чушка и накълцаните скилидки чесън. Ако е нужно, се добавя малко зехтин.
5
Телешко задушено по кубински (ропа виеха) 5
Когато зеленчуците започнат да се карамелизират, се подправя с ригана, кимиона, мащерката, дафиновия лист и червения пушен пипер. Разбърква се. Прибавят се оцетът, виното, доматите, доматеният концентрат и бульонът. Овкусява се със сол и черен пипер.
6
Телешко задушено по кубински (ропа виеха) 6
Връща се месото и се готви 2 часа, докато омекне.
7
Телешко задушено по кубински (ропа виеха) 7
След това се изважда, а в соса се слагат беконът, разполовените каперси и маслини и печените чушки, нарязани на ивички. Готви се 10 минути на слаб огън.
8
Телешко задушено по кубински (ропа виеха) 8
Месото се разкъсва с вилица, връща се в съда и ястието се готви още 5 минути.
9
Телешко задушено по кубински (ропа виеха) 9
Поднася се, поръсено с наситнен магданоз и по желание – със сварен ориз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.05.2017
Много вкусно!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


315 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: