Телешко задушено по ирландски

Източник: Denitsa Petkova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 02.02.2016
Телешко задушено по ирландски
 
Необходими продукти:
450 г телешко месо
1 с. л. зехтин
2 скилидки чесън
1 глава лук
2 моркова
1 с. л. доматено пюре
1 ч. ч. телешки бульон
1 ч. ч. тъмна бира (по избор)
2 с. л. пресен магданоз
1 ч. л. мащерка
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус

за чесновото картофено пюре:
1 кг червени картофи
1 кг червени картофи
4 скилидки чесън
4 скилидки чесън
2 с. л. краве масло
2 с. л. краве масло
1/4 ч. ч. прясно мляко
1/4 ч. ч. сметана


Начин на приготвяне:
1
Обелете картофите за чесновото картофено пюре и ги нарежете на четири. Сложете ги в голяма тенджера, заедно с наситнения чесън. Залейте със студена вода и оставете да заври. Гответе, докато картофите омекнат (около 15-20 минути) и отцедете водата.
2
Смесете млякото и сметаната, добавете ги към картофите и ги намачкайте, докато се получи пюре.
3
Загрейте зехтина в голяма тенджера, на умерен огън.
4
Нарежете телешкото месо на средно големи кубчета, овкусете го със сол и черен пипер и го гответе в сгорещения зехтин от всички страни, докато покафенее - около 2-3 минути.
5
Добавете наситнените праз и чесън, нарязания лук и обелените и нарязани моркови. Гответе, докато зеленчуците омекнат (около 3-4 минути), като разбърквате. Сипете доматеното пюре, разбъркайте и гответе около 1 минута.
6
Налейте телешкия бульон и бирата. Добавете магданоза, мащерката и дафиновия лист. Овкусете със сол и черен пипер. Когато течността кипне, намалете температурата, похлупете съда и гответе, докато месото стане крехко - около 90 минути.
7
В купа смесете брашното и разтопеното масло и постепенно добавете сместа в тенджерата, като разбърквате. Добавете замразения грах и гответе около 1-2 минути, като разбърквате.



Съвет:
Сервирайте веднага с чесновото картофено пюре.


Съвет:
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


186 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: