Телешко задушено по белгийски

Неустоимо вкусно
Източник: Бон Апети
Дата: 05.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
600 г телешка плешка
2 с. л. олио
2 с. л. брашно
100 мл тъмна белгийска бира
400 мл телешки бульон
2 дафинови листа
1 с. л. меласа
сол и черен пипер на вкус

за маринатата:
1 глава лук
3 скилидки чесън
1 стрък розмарин
1/2 ч. л. червен пипер
1/2 ч. л. суха мащерка
1/4 ч. л. черен пипер
2 с. л. червен винен оцет
1 с. л. горчица
2 с. л. олио
1 щипка сол

за картофите:
1 кг стари картофи
олио за пържене
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешко задушено по белгийски
Месото се нарязва на кубчета.
2
Телешко задушено по белгийски 2
Към него се сипват наситнените лук и чесън.
3
Телешко задушено по белгийски 3
Добавят се розмаринът, оцетът, горчицата, червеният пипер, мащерката, черният пипер, солта и олиото.
4
Телешко задушено по белгийски 4
Разбърква се, похлупва се и се оставя да се маринова една нощ.
5
Телешко задушено по белгийски 5
След това розмаринът се отстранява. Месото и зеленчуците се поръсват с брашното.
6
Телешко задушено по белгийски 6
Разбъркват се и се запържват в олиото.
7
Телешко задушено по белгийски 7
Наливат се бирата и бульонът.
8
Телешко задушено по белгийски 8
Добавят се меласата, солта, черният пипер и дафиновите листа.
9
Телешко задушено по белгийски 9
Похлупва се и се готви на тих огън за 2 часа.
10
Телешко задушено по белгийски 10
Картофите се белят, нарязват се на пръчици и се подсушават добре.
11
Телешко задушено по белгийски 11
Олиото се загрява на 160 градуса.
12
Телешко задушено по белгийски 12
Картофите се пържат на няколко пъти, на маслена баня, за 4–5 минути, без да стават златистокафяви.
13
Телешко задушено по белгийски 13
След това се охлаждат за кратко.
14
Телешко задушено по белгийски 14
Олиото се загрява на 180 градуса.
15
Телешко задушено по белгийски 15
Картофите се изпържват до златисто. Подсушават се с кухненска хартия и се посоляват.
16
Телешко задушено по белгийски 16
Ястието се сервира с картофите.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

27.01.2020
Стана много вкусно.
6.
Изпрати
лично съобщение

07.11.2019
Екстра ми се получи! На снимката е с картофи по белгийски!
5.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2019
Вкусно
4.
Изпрати
лично съобщение

07.05.2015
Направих го с белгийските намачкани картофи, много играчка ми се видя да пържа така картофите.
3.
Изпрати
лично съобщение

27.11.2014
Позволих си да го поставя в български гювеч :) Много вкусно стана!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


171 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: