Телешко "Йовчев"

Гост: д-р Бисер Начев
Източник: Бон Апети
Дата: 17.02.2007
Телешко
 
Необходими продукти:
250 г телешки шол
3-4 скилидки чесън
50 г синьо сирене
50 мл заквасена сметана
4 с. л. зехтин
20 мл уиски
3 с. л. зеленчуков микс
1-2 с. л. маргарин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешко
Месото се нарязва на карета с дебелина 1-2 см.
2
Телешко
Каретата се овкусяват със сол и черен пипер.
3
Телешко
Зехтинът се загрява в тиган и каретата се запържват за около 5-10 минути от двете страни.
4
Телешко
След това се налива уискито и месото се фламбира.
5
Телешко
Чесънът се нарязва наситно и се прибавя в тигана.
6
Телешко
Натрошава се синьото сирене и се разбърква, докато се разтопи.
7
Телешко
Накрая се сипва заквасената сметана, бърка се кратко и се оттегля от котлона.
8
Телешко
Зеленчуковият микс се задушава с малко маргарин.
9
Телешко
Задушените зеленчуци се поднасят като гарнитура към телешкото.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


137 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: