Телешко "Уелингтън"

Гост: Явор Захариев
Източник: Бон Апети
Дата: 30.10.2004
Телешко
 
Необходими продукти:
1 лист бутер тесто (250-300 г)
700 г телешко бон филе
100-150 г гъши пастет
125 г масло
50 г осолени бадеми
1 яйце
2-3 с. л. бяло вино
2-3 с. л. олио
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешко
Ципата на телешкото се отстранява. Месото се поръсва със сол и черен пипер.
2
Телешко
Маслото се разтoпява в голяма тава върху котлон. Налива се олиото, месото се запържва от всички страни, след което се изважда и се оставя да се охлади.
3
Телешко
Листът бутер тесто се намазва с гъши пастет. Поръсва се със смлените бадеми, напръсква се с бяло вино.
4
Телешко
Охладеното филе се поставя върху тестото и се завива на руло, краищата се запечатват с пръсти. Рулото се поставя в намаслена тава. Намазва се с разбито яйце и се пече 35-40 минути в предварително загрята до 180-200 градуса фурна.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


144 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: