Телешко тербетлия

Със сос от кисело мляко и класическа запръжка
Източник: Бон Апети
Дата: 08.01.2024
Телешко тербетлия
 
Необходими продукти:
1 кг телешки джолан без кост
500 г кисело мляко
5 яйца
2 скилидки чесън
2–3 с. л. брашно
40 г краве масло
1 с. л. червен винен оцет
1 ч. л. червен пипер
морска сол и черен пипер на вкус
3–4 стръка копър за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Телешко тербетлия

Месото се нарязва на едри кубчета и се сварява в подсолена вода, докато омекне. Бульонът се прецежда и се оставя да изстине.

 


2
Телешко тербетлия 2

Киселото мляко се разбива с брашното, овкусява се със сол и черен пипер. Прибавят се наситненият чесън, пресипва се в тенджера, прибавят се оцетът и едно по едно яйцата, като продължава да се бърка.

 

 


3
Телешко тербетлия 3

Тенджерата се слага на огъня и постепенно се налива от бульона. Оставя се сосът да кипне на умерен огън, като се бърка постоянно.

 


4
Телешко тербетлия 4

Когато се посгъсти, се слага месото и се сваля от огъня.

 

 


5
Телешко тербетлия 5

Маслото се сгорещява и се сваля то огъня. Поръсва се червеният пипер и се разбърква.

 


6
Телешко тербетлия 6

Ястието се сипва в чинии и се залива със запръжка. Поръсва се с наситнения копър.


Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

10.01.2024
Изключително вкусно.
6.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2017
Телешкото го варих 2 часа за да стане крехко :) , другото по рецепта......Вкусно става!
5.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
ТОВА МОЖЕ ДА СЕ ПРИГОТВИ С ВСЯКАКЪВ ВИД МЕСО- НАЛИ
4.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Може и в тенджера под налягане за 40-50 минути.
3.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Здравейте,Валя теле6кото се вари около 2 часа :)ако наистина е телешко,ако не успех с варенето:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


156 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: