Телешко шпиковано

Чешка кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 25.04.2008

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешки шол
100 мл сметана
50 г студено пушен бекон
1 глава лук
2 моркова
7-8 зърна черен пипер
7-8 зърна бахар
2-3 дафинови листа
4-5 корена от магданоз
7-8 с. л. олио
4-5 резена лимон
резен целина
2-3 с. л. оцет
5 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Телешко шпиковано
Телешкият шол се шпикова с парчета бекон и 1 нарязан на пръчици морков.
2
Телешко шпиковано 2
Поръсва се със сол и черен пипер и се запържва от всички страни до червено в олио.
3
Телешко шпиковано 3
Добавят се лукът и нарязаните наситно морков и целина.
4
Телешко шпиковано 4
Слагат се колелца лимон, овкусява се с оцет, захар и бахар и се пържи, докато изври оцетът. Сипва се вряла вода до половината на месото, посолява се и се задушава 45-50 минути.
5
Телешко шпиковано 5
Готовото месо се изважда, а сосът се пасира, след което се прецежда.
6
Телешко шпиковано 6
Кремът се поставя в чиста касерола и се смесва със сметаната, кипва се и с получения сос се залива нарязаното на филии печено месо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: