Телешко със зеленчуци

Богато и засищащо ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 17.07.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешка плешка
2 дафинови листа
2 скилидки чесън
1 ч. л. пипер меланж
2–3 стръка мащерка
2–3 стръка магданоз
1 стрък розмарин
1 връзка малки моркови
1 връзка пресен лук
400 г пресни картофи
1 тиквичка
200 г зелен фасул
200 г замразен грах
4 с. л. дижонска горчица


Начин на приготвяне:
1
Телешко със зеленчуци
Месото се нарязва на парчета, слага се в тенджера и се залива със студена вода, колкото да го покрие.
2
Телешко със зеленчуци 2
Чесънът, дафиновите листа, пиперът, мащерката, магданозът и розмаринът се завързват в марля и се пускат в тенджерата.
3
Телешко със зеленчуци 3
Готви се на тих огън, докато месото е почти готово, като периодично се отпенва.
4
Телешко със зеленчуци 4
Морковите се обелват.
5
Телешко със зеленчуци 5
Картофите се измиват добре и ако са по-големи се разполовяват.
6
Телешко със зеленчуци 6
Грахът се размразява. Зеленият фасул се почиства и се реже надве.
7
Телешко със зеленчуци 7
Лукът също се почиства. Тиквичката се нарязва на кубчета.
8
Телешко със зеленчуци 8
Когато месото е почти готово, марлята се маха и се добавят морковите.

9
Телешко със зеленчуци 9
След около 10 минути се слагат картофите.
10
Телешко със зеленчуци 10
След като и картофите омекнат, се сипват зеленият фасул и лукът.
11
Телешко със зеленчуци 11
Когато и те леко омекнат, се слагат тиквичката и грахът. Готви се още около 2 минути и тенджерата се дърпа от огъня.
12
Телешко със зеленчуци 12
Ястието се овкусява със сол и черен пипер и се сервира с горчицата.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2015
Цветно и много ароматно ястие. Сготвих го в есенно-зимен вариант - със стари картофи и замразен боб. Боба добавих накрая заедно със замразения грах. Сложих и малко сол още при варенето на месото. Леееко модифицирах рецептата като добавих и лъжица горчица след като завряха картофите.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: