Телешко със сусам, спанак и ориз

Източник: Бон Апети
Дата: 14.03.2003
Телешко със сусам, спанак и ориз
 
Необходими продукти:
300-400 г телешки врат
250-300 г спанак
200 г жасминов ориз
3 скилидки чесън
1 глава лук
4-5 с. л. олио
2 с. л. соев сос
2 щипки натриев глутаминат
1 парче корен джинджифил
3-4 с. л. бяло сухо вино
1 с. л. сусамово семе
1 с. л. тъмен соев сос
1 с. л. брашно
1 белтък


Начин на приготвяне:
1
Телешко със сусам, спанак и ориз
Сусамовото семе се запича на сух тиган. Продуктите за маринатата се сипват в купа и се разбъркват, докато се получи хомогенна смес. Месото се нарязва на малки парчета и се оставя да престои в маринатата.
2
Телешко със сусам, спанак и ориз 2
Оризът се сипва в тенджера с подсолена кипяща вода и се сварява. След това се отцежда и се изплаква със студена вода. Лукът, чесънът и джинджифилът се нарязват наситно.
3
Телешко със сусам, спанак и ориз 3
Маринованото месо се запържва за 2-3 минути в сгорещеното олио, след което се изважда. В същия съд се пържи спанакът и когато омекне, се изважда.
4
Телешко със сусам, спанак и ориз 4
Лукът, чесънът и джинджифилът се запържват до златисто и се подправят с натриев глутаминат. Сипва се оризът, запържва се, връща се спанакът и се разбърква. Ястието се сервира, като в плато се оформя канапе от ориз и спанак и върху него се слагат късчета месо.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: