Телешко със сос от стриди

Източник: Бон Апети
Дата: 15.11.2002
Телешко със сос от стриди
 
Необходими продукти:
500 г телешка плешка, обезкостена
2 пресни чушки (камби)
1 консерва малки царевички
2 стръка пресен лук
1 стрък целина
1 резенче джинджифил, настъргано на ренде (1/2 ч. л.
6 с. л. фъстъчено масло (слънчогледово)
2 с. л. сос от стриди
2 с. л. соев сос
1 щипка натриев глутаминат
1 белтък
1 с. л. нишесте
1 с. л. соев сос


Начин на приготвяне:
1
Телешко със сос от стриди
Месото се нарязва на тънки ивички.
2
Телешко със сос от стриди 2
Отделно се подготвя марината, като белтъкът се разбива, добавят се нишестето и соевият сос. Месото се залива, разбърква се добре и се оставя да отлежи 2 часа.
3
Телешко със сос от стриди 3
Лукът и целината се нарязват на едри парчета, чушките – на квадратчета.
4
Телешко със сос от стриди 4
В уок (дълбок тиган) се сгорещява олиото и когато запуши, се поставя част от месото. Пържи се 3-4 минути на силен огън. След това се изважда, изчаква се мазнината отново да се сгорещи, запържва се останалата част от месото и се изважда от уока.
5
Телешко със сос от стриди 5
В същата мазнина за минута се запържват джинджифилът и лукът, добавят се чушките и се пържи 2-3 минути. Прибавят се целината, сос от стриди, соев сос, натриев глутаминат и царевичките. След 1 минута се налива 1 к. ч. вода. Месото се връща в уока, разбърква се и след 1 минута се сваля от огъня. Сервира се с гарнитура от ориз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: