Телешко с топено сирене и черен хайвер

Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2010
Телешко с топено сирене и черен хайвер
 
Необходими продукти:
800 г телешко бонфиле
сол и черен пипер на вкус
200 г топено сирене
200 мл течна сметана
4 ч. л. черен хайвер (около 50 г)
1 ч. л. пипер меланж
2 червени чушки
2 зелени чушки
2 средно големи тиквички
4 с. л. зехтин
100 мл бяло вино


Начин на приготвяне:
1
Бонфилето се реже на стекчета (около 200 г всяко) и се овкусяват със сол и черен пипер. Запичат се на тиган или грил от всички страни по 1 минута, след което се поставят в тавичка и се пекат 7–9 минути в предварително сгорещена до 220 градуса фурна.
2
Сосът се приготвя, като в съд се поставят топеното сирене, налива се сметаната и сместа ври, докато сиренето се разтопи. Добавят се черният хайвер и пиперът.
3
Зеленчуците се режат на широки ленти и се задушават 4–5 минути в зехтина и бялото вино.
4
В чинии за сервиране се подреждат лентите от зеленчуци като ветрило. Върху тях се поставя по един стек от изпеченото телешко. Залива се с по 1–2 с. л. от соса и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


249 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: