Телешко с шардоне

Гост: Вики от "Мастило"
Източник: Бон Апети
Дата: 28.06.2008
Телешко с шардоне
 
Необходими продукти:
500 г телешко месо
200 мл бяло вино
1 клонка розмарин
2-3 с. л. зехтин
2 с. л. гъбена крем супа
2-3 щипки естрагон
сол и черен пипер на вкус
300 г пресни картофи
50 мл прясно мляко
50 г краве масло


Начин на приготвяне:
1
Телешко с шардоне
Месото се нарязва на дебели жулиени и се овкусява със сол, черен пипер и естрагон.
2
Телешко с шардоне 2
Запържва се в нагорещения зехтин, докато се „запечата”.
3
Телешко с шардоне 3
Залива се с бялото вино и се намалява температурата на котлона.
4
Телешко с шардоне 4
Добавя се клонка розмарин и се задушава около 30 минути под капак, след което се изважда от тигана и в бульона се слага предварително разтворената гъбена крем супа. Бърка се до сгъстяване.
5
Телешко с шардоне 5
Картофите се сваряват и се пюрират с маслото, прясното мляко и солта.
6
Телешко с шардоне 6
С помощта на готварски пръстен в порционна чиния се прави канапе от картофено пюре и отгоре се слагат парчета месо. Поливат се с гъбен сос.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


286 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: