Телешко с праз и сушени чушки

С гарнитура от златисти, запечени картофи с приятно пикантен вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 19.12.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешки врат
50 г глава целина
10 сухи чушки
4 стръка праз
5 скилидки чесън
2 моркова
1 корен пащърнак
2 стръка мащерка
500 мл телешки бульон
4 с. л. олио
2 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. пушен червен пипер
сол и черен пипер на вкус
брашно за овалване

за гарнитурата:
1,5 кг средно големи картофи
100 мл зехтин
1/2 ч. л. лют пипер на люспи
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешко с праз и сушени чушки
Сухите чушки се накисват в 500 мл гореща вода. След като омекнат, се пасират с водата.
2
Телешко с праз и сушени чушки 2
Празът, пащърнакът, морковите, целината и чесънът се почистват и се нарязват на ситно.
3
Телешко с праз и сушени чушки 3
Месото се нарязва на едри кубчета, овкусява се със сол и черен пипер и се овалва в брашно.
4
Телешко с праз и сушени чушки 4
Мазнината се загрява в дълбок съд и месото се пържи в нея от всички страни на няколко пъти. Изважда се.
5
Телешко с праз и сушени чушки 5
В същия съд се запържват нарязаните зеленчуци. Добавят се доматеният концентрат и червеният пипер. Разбърква се добре.
6
Телешко с праз и сушени чушки 6
Наливат се бульонът и пюрираните чушки.
7
Телешко с праз и сушени чушки 7
Връща се месото, овкусява се със сол, мащерка и черен пипер и се готви на слаб огън, докато месото омекне, ако има нужда се долива още вода.
8
Телешко с праз и сушени чушки 8
Картофите се обелват и се сваряват. Подреждат се в намазана със зехтин тава, притискат се леко, за да се смачкат и се напръскват с още зехтин.
9
Телешко с праз и сушени чушки 9
Поръсват се с лют пипер на люспи, сол и черен пипер. Пекат се 20–30 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
10
Телешко с праз и сушени чушки 10
Месото се поднася с картофите.


Съвет:
По желание се гарнира със запечен хляб и заквасена сметана.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: