Телешко с оризови нудълс

Източник: Бон Апети
Дата: 10.02.2005
Телешко с оризови нудълс
 
Необходими продукти:
450 г телешки шол
150-200 г оризови нудълс
4-5 стръка пресен лук
1 стрък праз
1 морков
2-3 резена пресен джинджифил
2-3 щипки смлян джинджифил
2-3 щипки кориандър
5-6 с. л. соево олио
3-4 с. л. соев сос
2 с. л. нишесте
2 с. л. бяло вино
1/4 ч. л. сусамово олио
1 щипка сол
черен пипер на вкус
парче лимонова кора


Начин на приготвяне:
1
Телешко с оризови нудълс
Нудълс се заливат с вряла вода. Престояват 15 минути, за да набъбнат.
2
Телешко с оризови нудълс 2
Нарязаното на тънки ивици месо се поставя в дълбока купа (ципите се отстраняват). Наливат се 2 с. л. соево олио, поръсва се с кориандър, джинджифил, сол и черен пипер. Меси се като тесто 2-3 минути.
3
Телешко с оризови нудълс 3
Месото се поръсва с нишестето и се разбърква. Оставя се да се маринова 30 минути.
4
Телешко с оризови нудълс 4
Пресният джинджифил и лимоновата кора се нарязват наситно, бялата част на праза и морковът – на ивици, зелената част на праза – на полукръгове.
5
Телешко с оризови нудълс 5
Месото се запържва за 4-5 минути в силно сгорещеното в уок соево олио (3-4 с. л.), като се разбърква енергично. След това се изважда. (Месото трябва да остане сочно.)
6
Телешко с оризови нудълс 6
В същия уок за 1/2 - 1 минута се запържват наситненият джинджифил и бялата част на праза. Разбърква се. Добавят се зелената част на праза, морковът и наситнената лимонова кора.
7
Телешко с оризови нудълс 7
Към края на пърженето се добавя наситнената бяла част на пресния лук. Наливат се бялото вино, сусамовото олио, соевият сос, поръсва се със сол.
8
Телешко с оризови нудълс 8
Добавят се отцедените нудълс, разбъркват се и се запържват 1-2 минути. Изсипва се телешкото и се разбърква. Поръсва се с нарязан на колелца пресен лук и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.01.2014
Страхотна рецепта, не можахме да се наситим на яденето....
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


198 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: