Телешко с копър

Популярно шведско ястие
Източник: Бон Апети
Дата: 21.03.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г телешка плешка
1 глава лук
1 стрък праз
1 морков
1 дафинов лист
2 стръка мащерка
1 ч. л. бял пипер на зърна
2 с. л. царевично нишесте
120 мл животинска сметана
сол на вкус

за отварата от копър:
2 връзки копър
3 с. л. бял винен оцет
1 с. л. захар


Начин на приготвяне:
1
Телешко с копър
Стеблата от копъра се слагат в касерола, заедно с около 150 мл вода, захарта и оцета. Варят се около 5 минути на силен огън и се дърпат от котлона.
2
Телешко с копър 2
Месото се нарязва на кубчета, слага се в тенджера, залива се с вода, колкото да го покрие и се кипва.
3
Телешко с копър 3
След това водата се излива, месото се измива и се налива чиста вода.
4
Телешко с копър 4
Празът се нарязва на шайби, а лукът и морковът – на кубчета. Зеленчуците се добавят към месото, подправя се с мащерката, дафиновия лист и белия пипер и се оставя за около 2 часа на котлона, под капак, докато месото омекне.
5
Телешко с копър 5
Когато месото е готово, бульонът се прецежда.
6
Телешко с копър 6
Месото и зеленчуците се преместват в друга тенджера, в която се наливат 500 мл от бульона.
7
Телешко с копър 7
Добавя се прецедената отвара от копър и се оставя да кипне.
8
Телешко с копър 8
Налива се сметаната и се слага разтвореното в малко вода нишесте.

9
Телешко с копър 9
Ястието се оставя да се уплътни и се посолява.
10
Телешко с копър 10
Сервира се с наситнени листенца копър и по желание се гарнира със сварени картофи.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: