Телешко с картофи на тиган

Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2012
Телешко с картофи на тиган
 
Необходими продукти:
1 кг телешки шол (свинска плешка)
600 г картофи
4 глави лук
1/2 връзка магданоз
1–2 щипки суха майорана
олио за пържене

за варенето на месото:
1 глава лук
1 морков
50 г целина
1/2 ч. л. бахар
3–4 стръка мащерка
5–6 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешко с картофи на тиган

Картофите се измиват и се сваряват, заедно с кората, в подсолена вода за около 20 минути. След това се оставят да изстинат, обелват се и се нарязват на тънки кръгчета.


2
Телешко с картофи на тиган 2

Месото се сварява във вода за около 4 часа, заедно с останалите продукти за бульона.


3
Телешко с картофи на тиган 3

Нарязва се на филии, а след това на големи кубчета.


4
Телешко с картофи на тиган 4

Магданозът се измива, подсушава се и се наситнява. Лукът се реже на кубчета.


5
Телешко с картофи на тиган 5

В голям тиган или тенджера се загрява олиото и в него се запържва лука до златисто, после се добавят картофите.


6
Телешко с картофи на тиган 6

Накрая се слага месото, което също се пържи за кратко. Подправя се с магданоза, майораната, сол и черен пипер.


 


Съвети: Сервира се в тиган с пържено яйце и салата от зеле.


Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.12.2013
Харесва ми .....днес пак ще си го направя.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: