Телешко с качамак

Източник: Бон Апети
Дата: 07.05.2004
Телешко с качамак
 
Необходими продукти:
600 г телешки „Вайсбрат”
1 к. ч. олио
1 малка глава лук
2 стръка чесън
2 пресни зелени чушки
1 морков
1 кубче телешки бульон
1 буркан стерилизирани домати
10 сухи манатарки
1 стрък розмарин
250 г царевично брашно


Начин на приготвяне:
1
Телешко с качамак
Месото се почиства от ципата и се натрива със сол. Олиото се загрява в голяма тенджера, поставя се месото и леко се покрива с капака. Щом месото се зачерви, се обръща, докато се зачерви равномерно отвсякъде.
2
Телешко с качамак 2
Лукът, чесънът и морковът се нарязват надребно и всичко се изсипва в тенджерата. Разбърква се, добавя се телешкият бульон и се налива малко вода, колкото да достига 1/3 от месото. Задушава се около 40 минути на тих огън и се добавят нарязаните надребно чушки и пасираните домати.
3
Телешко с качамак 3
В малка тенджера се налива 1 л вода и се посолява. Когато кипне, в нея се изсипва брашното и се вари 5–6 минути на слаб огън, като непрекъснато се бърка. След това се слага в намаслена тава, добре се разстила и се оставя да изстине и стегне.
4
Телешко с качамак 4
Гъбите се слагат в малко вода, за да набъбнат, и се прибавят към къкрещото месо. Задушаването продължава 30–40 минути на слаб огън. Месото се подправя с розмарина 2–3 минути преди тенджерата да се отстрани от котлона.
5
Телешко с качамак 5
Месото се нарязва на тънки филии и всяка от тях се сервира върху отрязано с формичка кръгло канапе от качамака, като отгоре се залива с част от соса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: