Телешко с дюли

Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешко месо (шол)
300 г дюли
1 морков
1 глава лук
1 глава чесън
50 г краве масло
1 с. л. доматено пюре
брашно за овалване на дюлите
олио за пържене
1 щипка канела
сол


Начин на приготвяне:
1
Телешко с дюли
Месото се нарязва на не много дребни късове. Запържва се на силен огън в предварително загрятото масло.
2
Телешко с дюли 2
Добавят се обеленият, нарязан на филийки чесън и наситненият морков. Покрива се с капак и се задушава, докато месният сок се изпари.
3
Телешко с дюли 3
Дюлите се нарязват на филийки и се овалват в брашно. Парчетата се запържват за кратко от двете страни в тиган със сгорещена мазнина.
4
Телешко с дюли 4
Когато сокът на месото се изпари, се прибавят наситненият лук и доматеното пюре, налива се вода, така че да покрие месото, и се оставя да къкри около 30 минути. Добавят се дюлите и къкри още 15 минути. Сервира се, като по края на чинията се нареждат дюлеви резени, а в средата се поставя месото.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Невероятен вкус,пробвайте, само телешкото трябва наистина да е от младо теле за да се получи.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


166 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: