Телешко с червено вино

Уютна, домашна, вкусна, сгряваща храна
Източник: Бон Апети
Дата: 24.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
2 кг телешка плешка
1 кг картофи
400 г печурки
2 глави лук
4 скилидки чесън
4 с. л. зехтин
250 мл червено вино
1 с. л. червен винен оцет
2 с. л. краве масло
2 стръка мащерка
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешко с червено вино
Фурната се загрява на 150 градуса. Чесънът се наситнява. Лукът се реже на полумесеци. Гъбите се белят и се режат на четири.
2
Телешко с червено вино 2
Месото се нарязва на кубчета. Картофите се белят и се режат на шайби.
3
Телешко с червено вино 3
Зехтинът се загрява в дълбок съд с термоиздръжливи дръжки. В него се запържват гъбите и се изваждат.
4
Телешко с червено вино 4
В същият съд се запържва първо лукът, а после и чесънът. Добавя се и месото. Подправя се с мащерката и се сипва виното. Похлупва се и се пече за 1 ½ часа.
5
Телешко с червено вино 5
След това се добавят оцетът, маслото, овкусява се със сол и черен пипер и се прибавят гъбите и картофите.
6
Телешко с червено вино 6
Вдига се температурата на 220 градуса и се допича за 40 минути под капак.
Подобни рецепти:
Коментари (4)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2018
Да, Ина, може.
3.
Изпрати
лично съобщение

14.02.2018
Може ли да се направи в гювеч тази рецепта?
2.
Изпрати
лично съобщение

11.09.2015
Много вкусно и ароматно :)
1.
Изпрати
лично съобщение

17.02.2014
Замених телешкото със свинско, стана топящо се в устата! Изключително бързо за приготвяне и ефектен резултат!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


306 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: