Телешко с червено цвекло и майонеза

Вкусно студено предястие подправено с хрян и гарнирано с пъдпъдъчи яйца и зелена салата
Източник: Бон Апети
Дата: 06.06.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешки джолан
400 г червено цвекло
250-300 г картофи
100 г майонеза
6 пъдпъдъчи яйца
1 морков
1-2 с. л. кисело мляко
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. настърган хрян
черен пипер на вкус
6 листа зелена салата
1 домат
6 с. л. зехтин
2 с. л. балсамов оцет
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Телешко с червено цвекло и майонеза
Телешкият джолан се слага в тенджера под налягане и се сварява в подсолена вода за около 1 час. След това се нарязва надребно. Отделно в подсолена вода се сваряват пъдпъдъчите яйца, след което се обелват.
2
Телешко с червено цвекло и майонеза 2
Почистените картофи и морковът също се сваряват. Цвеклото се почиства добре и се сварява с обелките. Сварените цвекло и морков се настъргват и се поставят в купа заедно с пюрираните с преса за картофено пюре картофи.
3
Телешко с червено цвекло и майонеза 3
Зеленчуците се посоляват, добавят се настърганият хрян, майонезата и киселото мляко и се подправят с черен пипер на вкус. Накрая се слага ситно нарязаното месо и хубаво се разбърква.
4
Телешко с червено цвекло и майонеза 4
Зехтинът, балсамовият оцет и солта за дресинга се смесват в голяма купа и се разбиват. Вътре се слагат накъсаните листа зелена салата и нарязаният на полумесеци домат и се разбърква с ръце.
5
Телешко с червено цвекло и майонеза 5
Намазнено тимбалче се пълни със сместа от червено цвекло и месо, обръща се в порционна чиния и се изважда. (Получената формичка по желание се декорира с майонеза.) Отстрани се сипва салата, подреждат се нарязаните на четвъртинки яйца от пъдпъдък и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

31.08.2016
много вкусно нещо - става и за лятото като е изстудено. Аз понякога го правя с гърди вместо джолан и пак става фантастично
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


282 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: