Телешко с червен лук

Източник: Бон Апети
Дата: 02.10.2002
Телешко с червен лук
 
Необходими продукти:
500 г обезкостена телешка плешка
1 резен пресен джинджифил
2-3 скилидки чесън
3 глави лук
1/2 в. ч. бяло вино
2-3 капки сусамово олио
8 с. л. олио
1 белтък
2 с. л. светъл соев сос
2-3 капки сусамово олио


Начин на приготвяне:
1
Телешко с червен лук
Месото се измива, ципите се отстраняват и се нарязва на лентички с дебелина 1 см. В дълбок съд се разбиват белтъкът, соевият сос и сусамовото олио. Добавя се нарязаното месо, разбърква се и се оставя да престои 30-40 минути.
2
Телешко с червен лук 2
Пресният джинджифил и чесънът се нарязват наситно и се запържват в 2 с. л. олио около 1 минута. Прибавя се нарязаният на полумесеци лук и след като омекне, се пресипва в чиния.
3
Телешко с червен лук 3
5-6 с. л. олио се загряват, слага се месото и се пържи 4-5 минути.
4
Телешко с червен лук 4
Прибавя се лукът, наливат се виното и соевият сос и се поръсва с няколко капки сусамово олио.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


138 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: