Телешко с балсамов оцет

Това месо е уникално вкусно, направо нокаутира небцето. В същото време е най-лесната рецепта на света.
Източник: Бон Апети
Дата: 16.01.2014
Телешко с балсамов оцет
 
Необходими продукти:
1,5 кг телешка плешка
1 ч. ч. телешки бульон
1/2 ч. ч. балсамов оцет
1 с. л. сос „Уорчестър”
1 с. л. соев сос
1 с. л. мед
2 люти чушки „Пеперончини”
4 скилидки чесън
2 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Телешко с балсамов оцет

Месото се нарязва на парчета по 250-300 г. Запечатва се в сгорещения зехтин от всички страни, до златисто. След това се прехвърля в тава.

 


2
Телешко с балсамов оцет 2

В купа се смесват чесънът – стрит на паста, стритите пеперончини, медът, соевият сос, уорчестъра, балсамовия оцет и телешкия бульон.

 


3
Телешко с балсамов оцет 3

С тази смес се залива месото.

 


4
Телешко с балсамов оцет 4

Покрива се с намокрена хартия за печене, а върху нея се поставя алуминиево фолио.

 


5
Телешко с балсамов оцет 5

Пече се в загрята на 120 градуса фурна, с вентилатор, за около 8 часа.


Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

04.03.2014
Ароматно, крехко телешко. С гарнитура от черен ориз се получи много добре.
4.
Изпрати
лично съобщение

04.02.2014
Невероятно вкусно се получи, вече по тази рецепта ще готвя телешко!
3.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2014
Уникално вкусно е! Опитайте и ще бъдете очаровани!
2.
Изпрати
лично съобщение

17.01.2014
Направих по повод на семеен празник и обрах овациите!
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Непременно ще го опитам.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


131 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: