Телешко руло с лешници и гъби

Много красиво и неустоимо апетитно
Източник: Бон Апети
Дата: 18.08.2024
Телешко руло с лешници и гъби
 
Необходими продукти:
1 телешко бонфиле (около 1,2 кг)
60 г печени лешници
150 г микс от мариновани гъби (от буркан)
1 връзка пресен лук
30 г сушени домати (от буркан)
4 стръка мащерка
зехтин за намазване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Бонфилето се почиства от ципите и се изтънява с остър нож, така че да стане като лист. Овкусява се със сол и черен пипер.
2
Лешниците, гъбите, сушените домати, пресният лук и мащерката се накълцват и се разбъркват.

3
Сместа се разпределя върху месото и се завива стегнато руло. Завързва се, намазва се със зехтин и се готви върху сгорещен грил тиган от всички страни.

4
След това се допича до готовност в предварително загрята на 200 градуса фурна – около 20–30 минути (Времето за печене зависи от дебелината на месото).
5
Рулото се нарязва и по желание се сервира с гарнитура от варени картофи.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

18.01.2016
Да, Мария, може да използваш свинско контрафиле или бонфиле.
1.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2016
Ако телешкото месо се замени със свинско ще се получи ли добре?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


250 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: