Телешко рагу във волован

Източник: Бон Апети
Дата: 27.06.2005

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 пакет бутер тесто
500 г телешко месо
250-300 мл телешки бульон
50 мл течна сметана
30 г краве масло
1/2 глава лук
1/2 в. ч. бяло вино
2 ч. л. брашно
1 - 1 1/2 ч. л. доматено пюре
2 щипки естрагон
черен пипер и сол на вкус
3 моркова
2-3 шепи спанак
15-20 г краве масло за морковите
2-3 с. л. зехтин
1 щипка индийско орехче
1 ч. л. пчелен мед


Начин на приготвяне:
1
Телешко рагу във волован
Месото се нарязва на малки късове и се запържва в предварително загрятото масло. Щом се зачерви, се добавя нарязан надребно лук, посолява се. Къкри под капак, докато месният сок се изпари.
2
Телешко рагу във волован 2
След това се поръсва с брашно, леко се запържва и се наливат бялото вино и бульонът. Задушава се още 15 минути под капак, наливат се доматеното пюре и сметаната, подправя се с естрагон и черен пипер.
3
Телешко рагу във волован 3
От бутер тестото с голям метален пръстен се изрязват кръгове. Половината от тях се разрязват с по-малък пръстен.
4
Телешко рагу във волован 4
Нареждат се в тавичка, като се поставя голям диск, отгоре се слагат 2 от образувалите се между големите и малките кръгове дъги. Пекат се 15 минути в предварително загрята на 220 градуса фурна.
5
Телешко рагу във волован 5
Морковите се нарязват на кръгчета и се задушават 15-20 минути в предварително загрятото масло. След това се добавя медът и се поръсва със сол.
6
Телешко рагу във волован 6
Спанакът се сотира за 1-2 минути в предварително загретия зехтин. Подправя се с индийско орехче и сол. Сервира се, като във волованите се слага рагу и се гарнира с моркови и спанак.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


165 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: