Телешко по цюрихски

Гост: Питър Ръдлинг
Източник: Бон Апети
Дата: 15.03.2003
Телешко по цюрихски
 
Необходими продукти:
240 г телешки бут
3-4 с. л. фъстъчено масло
1/2 глава лук
30 г краве масло
150 г гъби
50 г бяло сухо вино
120 мл кафяв сос (или кубче телешки бульон с 1 с. л. сос
120 мл сметана


Начин на приготвяне:
1
Телешко по цюрихски
Телешкото се нарязва на ивици, след това – на малки парчета и се запържва на силен огън за 2-3 минути.
2
Телешко по цюрихски 2
Лукът се нарязва наситно, гъбите – на колелца. Маслото се разтопява в тиган, сипва се лукът и когато омекне, се прибавят гъбите. Налива се виното и се оставя да ври, докато се изпари повече от половината течност.
3
Телешко по цюрихски 3
Сместа се прехвърля в тигана с месото и се загрява, като се разбърква. Налива се кафявият сос и след като кипне, ястието се гарнира със сметаната. Сервира се върху канапе от фетучини или друг вид италианска паста.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: