Телешко по тоскански

Направо се топи в устата
Източник: Бон Апети
Дата: 25.05.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г телешка плешка
2 моркова
2 глави лук
3 стръка стеблена целина
4 листа салвия
1 стрък розмарин
2 дафинови листа
4 скилидки чесън
кората от 1 лимон
300 мл бяло вино
500 мл телешки бульон
4 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Телешко по тоскански
Месото се нарязва на големи кубчета, овкусява се със сол и черен пипер и се запържва от всички страни, до златисто в 2 с. л. зехтин, след което се изважда.
2
Телешко по тоскански 2
Морковите, лукът и целината се обелват и се режат наедро. Чесънът се обелва. Зеленчуците се запържват в същия съд с останалия зехтин.

3
Телешко по тоскански 3
Връща се месото и се наливат виното и бульонът.
4
Телешко по тоскански 4
Добавят се настърганата лимонова кора, дафиновите листа и наситнените салвия и розмарин. Овкусява се със сол и черен пипер. Съдът се похлупва и ястието се готви около 3 часа на тих огън. Ако е нужно, междувременно се долива вода.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

12.06.2015
Получи се изключително вкусно ястие! Съчетанието от подправки и аромати е великолепно!
1.
Изпрати
лично съобщение

29.05.2015
Много вкусно се получи :-) Аз приготвих като гарнитура печени пресни картофки с масло :-)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


128 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: