Телешко по средиземноморски

Източник: Михаела
ТИТЛА: Експериментатор
Дата: 27.01.2016
Телешко по средиземноморски
 
Необходими продукти:
900 г телешко месо от плешка
2 лимона
200 г зелени маслини
1-2 глави лук
150 мл бяло вино
3 с. л. зехтин
сол и черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Нарежете месото на тънки ивички.
2
Отстранете кората на лимоните (може да я настържете на ренде) и ги нарежете на четири.

3
Нарежете лука на полумесеци.

4
Загрявате зехтина в дълбок тиган с капак. Слагате лука леко да се задуши и след това добавяте месото.
5
Овкусявате със сол и черен пипер и наливате бялото вино.
6
Добавяте почистените от костилките маслини, лимоните и зелени подправки по избор.
7
Готвите 15 минути на умерен огън като от време на време разбърквате.

8
По желание може да гарнирате всяка порция с мащерка или босилек.



Съвет:
Времето за готвене зависи от това, колко крехко е телешкото, затова е необходимо да проверявате, дали месото се е сготвило добре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: